Succesvolle donateursbijeenkomst: ‘Trots op de impact die we maken’

Op 12 juni vond de jaarlijkse donateursbijeenkomst van het Catharina Onderzoeksfonds plaats. Dit jaar hadden donateurs de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een middag- of avondsessie waarop we elkaar weer persoonlijk konden ontmoeten en spreken. Het evenement stond in het teken van het belangrijke thema ‘Nieuwe behandel en opsporingsmethode’ en belichtte de voortdurende inzet van het onderzoeksfonds om betere zorg te bieden.

Hugo van den Berk, manager Marketing & Communicatie van het Catharina Ziekenhuis, heette de aanwezigen welkom. “Het Catharina Onderzoeksfonds maakt onderzoek mogelijk in ons ziekenhuis. Dit onderzoek is van essentieel belang voor de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde behandelingen, die bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten. Dankzij uw donaties hebben we al zo’n 50 onderzoeksprojecten kunnen financieren. En daar stopt het niet. Dit jaar verwelkomen we 1750 nieuwe donateurs. We zijn trots op de impact die we hebben en trots op onze donateurs, die deze onderzoeken mogelijk maken.”

Tijdens de bijeenkomst vertelden drie onderzoekers over hun projecten. Zo vertelde Rob Tijssen over zijn onderzoek over de verbeterde beeldvorming die de efficiëntie en kwaliteit van radiotherapie verhoogt. Onderzoekster Marion Welten sprak over haar onderzoek naar detectie en behandeling van uitgezaaide maagkanker in het buikvlies. Emiel van Haren sloot af met zijn presentatie over de vraag of plastische chirurgie de zorg voor vrouwen met vulvakanker kan verbeteren. Daarnaast deelde ambassadrice Laurine Corten haar ervaringsverhaal met borstkanker.

Na afloop bedankte voorzitter Dirk Bosman alle donateurs voor hun aanwezigheid en sprak de hoop uit dat nog meer mensen het Catharina Onderzoeksfonds een warm hart zullen toedragen. “We streven naar een verdubbeling van het aantal donateurs, zodat er nog meer onderzoek mogelijk is waar talloze patiënten profijt van zullen hebben.” De bijeenkomst bood tevens volop gelegenheid om vragen te stellen, tips en suggesties te delen, en gezellig na te praten met een hapje en een drankje. “Het was fantastisch om iedereen weer te zien en we hopen u volgend jaar weer te mogen verwelkomen!”