Suzanne loopt marathons voor onderzoek naar kanker

Suzanne van de Loo (28) uit Gemert, polikliniekassistente op de afdeling Gynaecologie, heeft al heel wat kilometers in de benen. Dit jaar neemt ze deel aan diverse hardloopevenementen en wil ze zich laten sponsoren. Het geld wat ze hiermee ophaalt, gaat naar het Catharina Onderzoeksfonds, naar onderzoek naar kanker. “Ik wil iets doen, bij het woord kanker krijg ik al kippenvel. Ik zie op de polikliniek vaak jonge vrouwen met een vorm van gynaecologische kanker. Dat maakt nog elke keer veel indruk op me”, vertelt ze.

Hardlopen is voor Suzanne en ware verslaving geworden. “Ik had nooit gedacht dat ik nu met gemak 60 kilometer per week zou lopen. Ik ben 2,5 jaar geleden gaan hardlopen vanwege rugklachten. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de 5 kilometer haalde. Maar ik voelde me beter, de pijn was minder en de drive om elke keer verder te lopen was enorm. En die drive sloeg om in het hardloopvirus”, legt ze uit.

Suzanne van de Loo samen met haar oma.

Sponsoren

De kilometers die Suzanne gaat hardlopen zijn niet voor niks. Tijdens diverse marathons wil ze geld ophalen voor het Catharina Onderzoeksfonds. “Iedereen kent wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft. Het raakt een heel gezin, een hele familie en daarom steun ik het Catharina Onderzoeksfonds. Met het geld kunnen wetenschappers door onderzoek weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen voor kankerpatiënten zetten. Niet alleen op mijn werk zie ik veel jonge mensen met kanker, ook heb ik de ziekte van heel dichtbij meegemaakt. Mijn oma kreeg baarmoederkanker. Niet alleen de diagnose maar de impact eromheen heeft een enorme indruk op me gemaakt. Gelukkig gaat het nu goed met haar en kan ik de marathon op Ameland ook een beetje voor haar lopen. Ze is supertrots!”

Wie Suzanne wil sponsoren kan via ons donatieformulier een bedrag doneren. Het volledige bedrag komt ten goede aan het Catharina Onderzoeksfonds. In neemt Suzanne deel aan de  Gemert City Run en ook staat de Leenderbos Trail op de agenda. Dus houd deze pagina in de gaten!