Suzanne loopt marathons voor onderzoek naar kanker

Suzanne van de Loo (28) uit Gemert, polikliniekassistente op de afdeling Gynaecologie, heeft al heel wat kilometers in de benen. Dit jaar neemt ze deel aan diverse hardloopevenementen en laat ze zich sponsoren. Het geld wat ze hiermee ophaalt, gaat naar het Catharina Onderzoeksfonds, naar onderzoek naar kanker. “Ik wil iets doen, bij het woord kanker krijg ik al kippenvel. Ik zie op de polikliniek vaak jonge vrouwen met een vorm van gynaecologische kanker. Dat maakt nog elke keer veel indruk op me”, vertelt ze.

Hardlopen is voor Suzanne en ware verslaving geworden. “Ik had nooit gedacht dat ik nu met gemak 60 kilometer per week zou lopen. Ik ben 2,5 jaar geleden gaan hardlopen vanwege rugklachten. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de 5 kilometer haalde. Maar ik voelde me beter, de pijn was minder en de drive om elke keer verder te lopen was enorm. En die drive sloeg om in het hardloopvirus”, legt ze uit.

Suzanne van de Loo samen met haar oma.

Sponsoren

De kilometers die Suzanne loopt zijn niet voor niks. Tijdens diverse marathons en trails haalt ze geld op voor het Catharina Onderzoeksfonds. “Iedereen kent wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft. Het raakt een heel gezin, een hele familie en daarom steun ik het Catharina Onderzoeksfonds. Met het geld kunnen wetenschappers door onderzoek weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen voor kankerpatiënten zetten. Niet alleen op mijn werk zie ik veel jonge mensen met kanker, ook heb ik de ziekte van heel dichtbij meegemaakt. Mijn oma kreeg baarmoederkanker. Niet alleen de diagnose maar de impact eromheen heeft een enorme indruk op me gemaakt. Gelukkig gaat het nu goed met haar en kan ik ook een beetje voor haar lopen. Ze is supertrots!”

Inmiddels heeft Suzanne een aantal runs gelopen en heeft ze een mooi bedrag van ruim 800 euro opgehaald. Maar ze gaat door! Op 10 december gaat ze de Brabantse Kluis Trail lopen van 30 kilometer en 56 hoogtemeters en vervolgens op 17 december de halve, onverharde marathon op Ameland. Twee mooie uitdagingen waarbij wij Suzanne heel veel succes toewensen.

Wie Suzanne wil sponsoren kan via ons donatieformulier een bedrag doneren. Het volledige bedrag komt ten goede aan het Catharina Onderzoeksfonds.