Midzomernacht Wandeltocht groot succes 75.000 voor kankeronderzoek

Bijna duizend wandelaars haalden samen afgelopen zaterdag maar liefst 75.000 euro op tijdens de Midzomernacht Wandeltocht in Eindhoven voor onderzoek naar kanker. Een van de goede doelen die 20.000 euro ontvangt, is het Catharina Onderzoeksfonds. Voorzitter Dirk Bosman: “Dankzij de inzet van alle wandelaars kunnen we onderzoek mogelijk maken naar nieuwe en verbeterde behandelingen van kanker, die bijdragen aan de kwaliteit van leven patiënten.”

Vier goede doelen
De Rotary Eindhoven Zuid die de wandeltocht elk jaar organiseert, zocht vier goede doelen uit die alle vier een evenredig deel krijgen van de gesponsorde opbrengsten. Dat zijn het Catharina Onderzoeksfonds, Maxima MC Fonds, Inloophuis De Eik en stichting YvYa. “Van alle goede doelen liepen er mensen mee. Mooi om te zien hoe bevlogen iedereen is en hoe druk het was”, aldus Tom Essink van de Rotary Eindhoven Zuid.

Help ook mee!
Het Catharina Onderzoeksfonds zet zich in voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek in ons eigen Catharina Ziekenhuis. Dit jaar heeft het Catharina Onderzoeksfonds aan elf onderzoeken een financiering toegekend.

Benieuwd hoe ook u het Catharina Onderzoeksfonds kunt steunen? Kijk hier hoe u in actie kunt komen om nieuwe en verbeterde behandelingen van kanker mogelijk te maken.