‘Het Catharina Onderzoeksfonds maakt écht het verschil’

Voor het Eindhovense bouwbedrijf Hurks is het vanzelfsprekend dat ze hun steentje bijdragen in de maatschappij als het kan. Het zit in de genen van het bedrijf. “Onze relatie met het Catharina Ziekenhuis gaat al jaren terug. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk gebied”, vertelt directeur Geert Hurks.

Hurks is sinds de oprichting in 1916 actief in de regio en realiseert in en rondom Eindhoven veel woon- werk- en verblijfsprojecten. Toonaangevende bekende gebouwen, zoals De Piazza, Van Abbemuseum, Medina, PicusKade, De Effenaar, TU/e, Kennedy Business Center en alle ziekenhuizen in de omgeving zijn de afgelopen 105 jaar door Hurks gebouwd. “Er is geen ziekenhuis in Nederland waar we niet aan mee hebben gebouwd”, benadrukt directeur Geert Hurks.

Ambitie en bevlogenheid

“Als bedrijf zijn we een landelijke speler, maar ons hart ligt in Eindhoven. Daar liggen onze roots en zijn diverse funderingen ‘geslagen’. In 2021 bestond ons bedrijf 105 jaar en hebben we ‘getrakteerd’.  We hebben in totaal 105.000 euro verdeeld over diverse relaties in Eindhoven. Ook het Catharina Onderzoeksfonds, mocht hierin niet ontbreken. Wij vinden het belangrijk dat medisch onderzoek gesteund wordt, het is ontzettend moeilijk om aan gelden te komen wanneer je als ziekenhuis geen academische titel hebt. Bijzonder, want het Catharina Ziekenhuis doet in mijn ogen niet onder voor een academisch ziekenhuis”, aldus Geert.

“De ambitie en de bevlogenheid van de medewerkers zijn enorm, als je ‘iets’ hebt, moet je in het Cathrien zijn. Het is voor mij het meest vooraanstaande ziekenhuis in de regio. Ook op onderzoeksgebied zijn al diverse doorbraken, landelijk maar zelfs internationaal, toe te schrijven aan het Eindhovense ziekenhuis. Voor ons is het niet meer dan vanzelfsprekend, dat we het Onderzoeksfonds steunen. Ze maken écht het verschil”, benadrukt hij.

Meer informatie over bouwbedrijf Hurks is te vinden op www.hurks.nl.