Particulier

Ik wil doneren voor onderzoek

"Wetenschap en innovatie zijn nodig om onze patienten de beste behandeling te kunnen bieden, nu en in de toekomst. In samenwerking met de TU/e en Philips kunnen wij hier in Eindhoven het verschil maken. " Prof. dr. Lukas Dekker, cardioloog

Word donateur

Als donateur draagt u het Catharina Onderzoeksfonds een warm hart toe. U maakt doorbraken mogelijk. Hier zijn we trots op! Alleen samen kunnen we de toekomst mogelijk maken.

Iedere donatie, klein of groot, levert een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Doneren kan heel eenvoudig en veilig via IDEAL.  Dat kan al vanaf € 5 per maand.  Bij uw donatie kunt u het onderzoeksgebied van uw voorkeur aangeven en ontvangt u twee keer per jaar onze Nieuwsbrief.

Schenken met belasting voordeel

Het Catharina Onderzoeksfonds is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI kent speciale fiscale regels.

  • Het bedrag dat u schenkt, komt volledig ten goede aan het Catharina Onderzoeksfonds: met een ANBI status betalen wij geen belasting over uw gift.
  • Uw  eenmalige gift is deels aftrekbaar: een gift aan een ANBI telt mee voor de giftenaftrek van de inkomstenbelasting.
  • Uw periodieke gift is volledig aftrekbaar: wanneer u ten minste vijf jaar achtereen eenzelfde bedrag overmaakt. Hieraan is geen maximum verbonden. Maar u moet  uw periodieke gift wel vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Vroeger gebeurde dit altijd via een notaris, nu is dit een overeenkomst tussen de schenker en het goede doel voldoende (.pdf).

Wilt u meer weten over deze fiscale regels?

Kijk op dan op de pagina van de Belastingdienst over periodieke giften of bel de Belastingtelefoon op 0800 – 0543.