‘Als wij kunnen bijdragen aan het welzijn van de mens, dan doen we dat!’

Wie het terrein van het Catharina Ziekenhuis oprijdt, valt direct de waterpartij en het groen rondom het ziekenhuis op. Gustaaf uit Geldrop, onderdeel van de T&G Groep, is hiervoor verantwoordelijk. “Van de parkeerplaatsen tot de groenstroken, de buiteninrichting is het eerste visitekaartje voor het ziekenhuis”, benadrukt algemeen directeur Hans Smulders.

Het Geldropse bedrijf verzorgt al ruim vijf jaar het onderhoud voor het ziekenhuis. “Na vijf jaar zijn we een partnership aangegaan met elkaar voor een langere periode. En als partner mag het ziekenhuis ook meer van ons verwachten. We denken mee over de buiteninrichting, ook nu de bouw van het nieuwe pand aan de voorzijde van het ziekenhuis in volle gang is. We adviseren het ziekenhuis over de beleving die de buiteninrichting moet uitstralen”, legt Smulders uit, ”daarnaast toont onderzoek aan hoe belangrijk een groene omgeving is voor het herstel van patiënten. De buitenruimte kan écht bijdragen aan het genezingsproces. We zijn er trots op dat wij daar een aandeel in mogen hebben.”

Gedreven en ambitieus

En zo kwam Gustaaf ook in aanraking met het Catharina Onderzoeksfonds. “Wij hebben als bedrijf ruim 200 mensen in dienst. En ook die hebben gezinnen en families die helaas te maken krijgen met hart- en vaatziekten en kanker. Iedereen kent wel iemand met een schrijnend verhaal. Het Catharina Ziekenhuis kennen wij als zeer gedreven en ambitieus. Als het doen van onderzoek kan zorgen voor ofwel een betere behandeling of zelfs een doorbraak, dan vind ik dat we verplicht zijn om hieraan bij te dragen. Voor mij getuigt het van goed werkgeverschap om het Catharina Onderzoeksfonds te steunen”, benadrukt hij.

Ontwikkelen

Smulders is blij met het Catharina in de regio. “Het is een vooruitstrevend ziekenhuis, een echte koploper in de regio maar ook landelijk heeft het haar voetafdruk gezet. Als partner is het fantastisch om te zien hoe het ziekenhuis zich blijft ontwikkelen. Daar ben ik trots op, als klant van het ziekenhuis maar ook als zakelijke relatie. En als wij als Gustaaf kunnen bijdragen aan het welzijn van de mens, dan doen we dat!”

Meer informatie over Gustaaf uit Geldrop is te vinden op www.teng-groep.nl.

FOTO: Hans Smulders (links) en Ruud Moonen.