Fietsfanaten eldoLED trappen 2200 euro bij elkaar voor kankeronderzoek

Vier fietsfanaten, allemaal werkzaam voor het Eindhovense bedrijf eldoLED, stapten eind mei 2021 op de fiets voor het goede doel; het Catharina Onderzoeksfonds. Ze trapten 2200 euro bij elkaar voor kankeronderzoek.

John van Dooren was een van hen. “We wilden iets doen voor een regionaal goed doel. Het ziekenhuis zit om de hoek en helaas raakt kanker ons nog teveel en heeft ieder van ons in zijn omgeving wel eens te maken gehad met de ziekte, dus de keuze was snel gemaakt.”

Hoogteverschil

Als enige mountainbiker stapte John, samen met drie wielrencollega’s, op de fiets. De gekozen route werd gefietst rondom Nijmegen. “Voor iedere meter hoogteverschil zou het bedrijf 1 euro schenken. De rest hebben we opgehaald onder collega’s, vrienden en familie. Het was een prachtige route op een perfecte dag, hoewel ik het als enige mountainbiker wel zwaar heb gehad”, lacht John.

Energiebewust

Iets terugdoen voor de wereld zit in de genen van eldoLED en haar medewerkers. John: “Als bedrijf maken we aansturing voor LED-verlichting. Met slimmere, efficiëntere maar ook gezondere oplossingen in verlichting maken we de behoefte waar van een steeds energie bewustere wereld. Daarbij willen we met ons earthlight initiatief bijdragen aan een schonere en betere wereld.”