Collega Joost rijdt barre monsterrit voor Catharina Onderzoeksfonds

Voor onze collega radioloog dr. Joost Nederend begint het nieuwe jaar met een flinke uitdaging. De Eindhovenaar stapt op 2 januari samen met zijn zus Annelies in een Toyota Land Cruiser 150 voor de Scan Covery Trial naar Scandinavië. De coureurs rijden de monsterrit voor ons eigen goede doel: het Catharina Onderzoeksfonds. “Ik zie het als een bijzonder mooie start van het nieuwe jaar”, aldus Joost.

In eerste instantie zou hij de winterse rally rijden samen met zijn vrouw. “Het jaar 2020 heeft nog meer moois voor ons in petto. We verwachten in mei ons tweede kindje, dus een rally rijden in barre weersomstandigheden met temperaturen die kunnen zakken tot -40 graden, leek ons niet de meest slimme keuze”, lacht hij, “maar dat mijn zus nu haar plaats in neemt, maakt het niet minder bijzonder.”

Speciale bestemming

De 10e editie van de Scan Covery Trial heeft een lengte van ongeveer 7000 kilometer. Dagelijks leggen de 101 teams ongeveer 1000 kilometer af. “We rijden in één week kris kras door Scandinavië. De route is nog niet helemaal bekend, maar ik weet dat de speciale bestemming IJsland is. Ik verwacht dat het een zware maar fantastische tocht wordt, once in a lifetime”, benadrukt Joost.

Steun Joost en zijn zus en doneer aan het Catharina Onderzoeksfonds

Geen race

Het wedstrijdelement is een belangrijk onderdeel in de rally. Het gaat er niet om wie het eerste binnen is. De rijders krijgen bij een te vroege of te late aankomst strafpunten. “We krijgen coördinaten en gaan proberen op de gemiddelde snelheid te rijden en alle opdrachten correct uit te voeren. Dat puzzelelement geeft de tocht voor mij een extra dimensie.”