Een cheque van 1300 euro voor het Catharina Onderzoeksfonds. Een gift van een bijzondere man. Jainti Kumar Kataria overleed op 28 juni van dit jaar aan de gevolgen van darmkanker. Zijn vrouw Sylvia en zijn dochter Shilpra kwamen op zijn verzoek nog één keer terug naar het Catharina Ziekenhuis.

Hij was een trotse vader van 4 kinderen en had een kleinkind. Hij stond klaar voor anderen en was altijd in voor een grapje. Een positief ingesteld mens. “Nog iets betekenen, ook na zijn dood. Dat was zijn wens. Daarom wilde hij geen bloemen tijdens zijn afscheidsdienst, maar zag hij liever de tegenwaarde ten goede komen aan het Catharina Onderzoeksfonds zodat nieuwe doorbraken op kankeronderzoek in de toekomst anderen kunnen helpen. Dus stonden er collectebussen. Hoewel het een dubbel gevoel is om hier weer terug te zijn, geeft het me ook een trots gevoel. Mijn lieve sterke man wilde iets achterlaten. En dat heeft hij gedaan! Hij wilde dat onderzoek naar kanker doorgaat en daarom gaat deze cheque van 1300 euro naar het Catharina Onderzoeksfonds. De cirkel is voor ons nu rond”, zegt zijn vrouw Sylvia.

Waardevol

Jainti Kumar Kataria kreeg ruim twee jaar geleden darmkanker met uitzaaiingen naar het buikvlies. In het Catharina Ziekenhuis onderging hij een Hipec-operatie. Zijn behandelend arts, chirurg dr. Ignace de Hingh voerde destijds deze operatie uit. Hij is blij met de gift en vindt het bijzonder dat hij de cheque persoonlijk in ontvangst mag nemen. “Deze bijdrage is enorm waardevol, niet alleen voor het Catharina Onderzoeksfonds maar ook voor mij. We stellen het bijzonder op prijs dat dit persoonlijk is overhandigd”, benadrukt De Hingh.

Verbeteren van de zorg kunnen we niet alleen.

We hebben uw steun nodig.
Samen maken we de toekomst mogelijk